(Ne)Obična priprema za bebin dolazak

(Ne)Obična priprema za bebin dolazak

(Ne)Obična priprema za bebin dolazak

Pitate se šta da radite narednih nekoliko meseci dok beba ne stigne kući? Pa, postoji ova lista obaveza zbog koje ćete se osećati super organizovano kao mama (i na kraju će vam ostati više vremena za odmaranje nogu i gledanje serija). Možda ste izabrali super slatku prvu radosnicu, ali šta je sa ostatkom stvari koje treba da sortirate pre nego što beba stigne?

 

To je zapravo lako učiniti, pogotovo ako to rasporedite po mesecima. Osim toga, to će pomoći prelasku u ,,mama režim rada”. Zato izbegavajte paniku u poslednjem trenutku i preuzmite kontrolu nad spiskom obaveza dok ste još u trudnoći. I, da, možete da dodate stavku „spavaj dok možeš“ ako želite.

Rasporedite budžet

Pre nego što krenete da jurite za brendiranom dečijom garderobom, najbolje je da svoj novac prvo dovedete u red. Izradite plan budžeta, da biste shvatili sa koliko novca raspolažete svakog meseca. Tada ćete znati da li zaista možete sebi priuštiti one minijaturne brendirane kompletiće koje ste promatrali.

Porodiljsko odsustvo - saznajte sve potrebne informacije

Bez obzira da li ste samozaposlena buduća mama ili planirate povratak na posao nakon rođenja bebe, razumno je tačno znati kada počinje i kada završava porodiljsko odsustvo, da li će uticati na iznos plate i slične važne infomracije. Na kraju, poželećete da uživate u svakoj sekundi koju imate, bez posla, sa bebom. A ako vaš partner razmišlja da podeli deo vašeg odsustva, sada je vreme da se informišete kakav je stav njegove komapnije po tom pitanju.

Dečiji set koji će vam trebati

Pelene, benkice, maramice, krevetić, bebi monitor ... spisak onoga što treba da kupite za bebu može izgledati neodoljivo. O cenama da i ne govorimo. Ali, na kraju, nije tako strašno i nećete zbog toga provaliti u banku. Pokušajte da se prvo pridržavate kupovine samo onog osnovnog… i verovatno vam ne treba ta dizajnerska torba za previjanje. A bebin krevetić će verovatno biti u vašoj sobi makar prvih šest meseci, tako da šema boja za dečiju sobu zaista može da sačeka.

Spavaj dok možeš

Ovaj savet svi dodaju. Svi. I kada ih ne pitaš. Ali ne znaju da imaš tajnu pripremu i ne planiraš da se odrekneš spavanja. Pročitaj naš članak o fazama sna kod dece i delaj u skladu sa njim. Budi uporna da utkaš noćnu rutinu u vaš dan i spremi vreću za spavanje za svoje dete. A nakon toga ćeš spavati koliko god želiš.

Vaša nova (bolnička) torba

Bebe imaju naviku da dođu na svet van svakog rasporeda, zbog čega bi trebalo da spremite bolničku torbu nekoliko nedelja pre termina. Ta torba će vas najverovatnije pratiti narednih nekoliko meseci, stoga planirajte svoj outfit spram nje.

Ne zaboravite na sedište za automobil!

Ako imate automobil, trebaće vam pravilno postavljeno sedište da biste bebu odveli kući iz bolnice.

Vaš novi set veština

Iako se verovatno nijedna buduća mama u istoriji sveta nikada nije osećala stopostotno pripremljenom za svoju bebu, postoje neke stvari koje možete učiniti da biste sebi ulili malo samopouzdanja. Pohađanje školice za roditelje može vam olakšati um ili razgovor sa mamom koju poznajete i potražite nekoliko saveta.

 

Ako želite da provozate nova (ali prazna) kolica po ulici, kao test vožnju, samo napred, ili pitajte svoju prijateljicu da li možete da uvežbate previjanje pelena na njenoj bebi. Ali zapamtite - biti mama podrazumeva mnogo instiktivnih radnji i učenje tokom puta. Ubrzo ćete pronaći svoj ritam.


Nastavite na naplatu
Besplatna dostava za kupovinu preko 7000 dinara!