Do koje godine deca koriste vreće za spavanje?

Do koje godine deca koriste vreće za spavanje?

Do koje godine deca koriste vreće za spavanje?

Da li koristite vreću za spavanje za svoje dete? One mogu biti odličan deo rutine pred spavanje. Pogodne su kako za bebe tako i za malo stariju decu. Liberina vreće za spavanje odgovaraju deci do 10. godine, s obzirom na neku prosečnu visinu deteta za taj uzrast.

 

Šta je vreća za spavanje?

Ako vam je ideja o vreći za spavanje nova, i pitate se kako to sve funkcioniše, kako se bebe osećaju u njoj ili pak starija deca - onda treba da znate da su vreće za spavanje bukvalno to kao što im samo ime kaže, ali pre svega siguran prekrivač za decu, ispod kojeg ne mogu da otpuze.

 

Vreće za spavanje, odnosno njihovo oblačenje, podseća na previjanje, ali za bebe i malu decu u pokretu. One ostaju na detetu čak i kada se puno kreće, jer postoje i vreće za spavanje sa nogavicama.

 

Vreće za spavanje ne samo da pružaju udobnost i toplinu, onda kada bi pokrivači skliznuli, već to postaje jedan od znakova koji signaliziraju da je vreme za spavanje.

 

Vreće za spavanje se proizvode u različitim veličinama za bebe i decu do 10 godina. One mogu biti veoma zgodne za malu decu koja vole da se penju na krevetić, jer može biti poprilično teško izaći sa vrećom za spavanje zbog njenog širokog donjeg dela (primetite da sam rekla teško - nije nemoguće za stvarno odlučne). Vreće za spavanje se takođe prave sa ili bez rukava, te sa lakšim ili težim tkaninama za letnje i zimske varijante.

 

Vreće za spavanje imaju rajsferšlus specijalno dizajniran za malu decu - u gornjem delu je zaštićen tkaninom da ne bi grebao njihovu nežnu kožu, a u donjem delu se duboko završava kako bi se olakšalo presvlačenje pelena tokom noći. Tako da ako imate umetnika za bekstvo ili otkrivanje, vreća za spavanje vam može pomoći da sputate te poteze.

 

S obzirom na iskustvo koje imamo,a formirano usled povratnih informacija naših kupaca - deca obožavaju svoje vreće za spavanje, toliko da ih čak i tokom jutra jedva skidaju.

Kada da prestanete sa upotrebom vreće za spavanje?

Zaista ne postoji određena starost kada treba da prestanete da koristite vreću za spavanje. Neka deca će želeti da ih koriste malo duže, a neka deca će više voleti pokrivač. Većina mališana prilično dobro prelazi iz vreće za spavanje na pokrivanje ćebetom i to često nije veliko prilagođavanje. Jedino što bi moglo potrajati jeste činjenica da im treba neko vreme da nauče da drže pokrivač na sebi.

 

Topli letnji meseci bi mogli da budu sjajno doba godine za „izlazak” iz vreće za spavanje, jer im pokrivači možda neće trebati. Ako nemate izbora, a prelazak morate da obavite u hladnijim mesecima, samo ih obucite malo toplije, u pidžamu ili sa dodatnim slojem ispod, poput potkošulje i čarapa (u zavisnosti od temperature sobe u kojoj se spava.)

 

Ako imate dete koje obožava da spava u vreći za spavanje i apsolutno ne želi da je se odrekne, konstantno negoduje, imate sledeće mogućnosti:

 

  • sačekajte da postanu malo stariji i pokušajte ponovo;
  • ako baš morate da prekinete upotrebu vreće za spavanje pre nego što su deca spremna, onda očekujte nemirne noći i sne, ali sigurno će se prilagoditi, deca se na sve prilagode;
  • možete i postupno da obavite „izlazak”. Pokušajte jedno veče bez vreće za spavanje, pa ako bude loša noć - vratite je. Pokušajte ponovo za nekoliko dana.
  • a ponekad je lakše prebaciti ih na spavanje iz dnevne sobe ili iz auta, pa možete i to isprobati.

 

S obzirom da vreća za spavanje može biti odličan pomoćnik u snu, nema razloga da požurujete svoje dete ako nije spremno da je se odrekne. Kao i kod mnogih stvari, svako dete je različito i na vama i vašem detetu je da odredite da li želite da koristite vreću za spavanje i da li je vreme da to prevaziđete ili ne.

 

U svakom slučaju, lepo se odmorite!


Nastavite na naplatu
Besplatna dostava za kupovinu preko 7000 dinara!