Peškiri za bebe: Odgovori na najčešća pitanja

Peškiri za bebe: Odgovori na najčešća pitanja

Peškiri za bebe: Odgovori na najčešća pitanja

Kupanje bebe je jedan od najlepših rituala koje održavamo od dana bebinog rodjenja. Ovde nije toliko fokus na tome da beba bude čista, nego da se povežete sa njom, u miru, na kraju užurbanog dana. Kada zavšite sa igranjem u vodi, prskanjem, sa kupkama, posegnućete za najmekšim peškirom za bebe, umotaćete nežno svoju bebu i pokloniti joj poljubac u nosić.

 

Da biste sačuvali bebinu nežnu kožu mekom, toplom i čistom, želećete da kupite najbolji peškir za bebe. Evo nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju kada birate peškir za bebe.

 

Šta je bitno kod odabira peškira za bebu?

Bilo da kupujete peškir za svoju bebu ili kao poklon budućim roditeljima, poznavanje nekih karakteristika peškira će vam pomoći da suzite izbor. Da biste bili sigurni da kupujete nešto kvalitetno imajte na umu vrstu materijala od kojeg je napravljen peškir, kao i veličinu peškira.

 

  • Materijal. Prirodni materijali su odličan izbor za peškire za bebe. Obično su vrlo meki i nežni prema bebinoj koži. Peškiri koji su 100% pamučni, od muslina ili od bambusa, savršeno će osušiti kožu vaše bebe. Peškiri za bebe od pamučnog muslina imaju visoku moć upijanja i nakon svakog pranja su sve mekši i mekši.
  • Veličina. Većina peškira za bebe je u dimezijama 100cm x 100cm. Obratite pažnju samo na to da su peškiri zaista za bebe, a ne za veću decu, jer ima i mnogo većih dimenzija. Neki roditelji se čak odlučuju za veoma velike peškire, jer ih lako mogu prebaciti preko ramena, a bebu onda odmah po vadjenju iz kadice u rukama umotaju u peškir.

 

Da li vam je zaista potreban poseban peškir za bebe?

Za novorodjenčad se zaista trudimo da sve bude lepo, mekano i novo. A novi peškir za bebe se nekako uvek nadje na tom spisku kupovine. Čak i ako već imate starije dete. Peškiri za bebe ostaju mnogo godina u porodici i neretko svako dete ima svoj neki par peškira koje koristi i pripadaju samo njemu.

 

Evo nekoliko razloga zašto da obezbedite poseban peškir za bebe:

  • Bebe imaju osetljivu kožu. Novi mekani peškir će pomoći da bebina koža ostane zdrava, a budimo iskreni - u našim ormarima ima peškira koji su videli i bolje dane. Ne želite sa njima da brišete nežnu bebinu kožu.
  • Bebe su podložnije nekim oboljenima kože ili bakterijama, na koje su odrasli i starija deca već imuni.
  • Bebe teže održavaju temperaturu tela i brzo se hlade, posebno nakon kupanja, zato želite neki topao peškir, peškir za bebe koji lepo upija vodu i mekan peškir u kojem će bebi biti udobno nakon kupanja. A ovde i kapuljača na peškiru dobija svoju ulogu.

 

Kako održavati peškir za bebe?

Naravno da želite najbolje za svoju bebu i da posteljina, vreće za spavanje i peškiri budu uvek meki kada dodirnu bebinu kožu. Kada sledite načine za pravilno održavanje ovih tkanina one će vam duže i trajati, pored toga što će biti mekane mesecima i godinama.

 

Peškiri za bebe od pamučnog muslina su nakon svakog pranja sve mekši i zauzimaju manje mesta u mašini od frotirskog peškira. Naravno da su svi sa kapuljačom, koja ne doprinosi samo slatkoći momenta kada umotate bebe nakon kupanja, nego zaista ima važnu ulogu u održavanju temperature tela bebe.

 

Peškire perite na niskim ili srednjim temperaturama, za češća pranja, a ukoliko želite da izvršite dezinfekciju peškira možete ih oprati na većoj temperaturi. Ukoliko ste u mogućnosti koristite deterdžente namenjene osetljivoj koži, bez jakih mirisa i sumnjivih sastojaka. Danas je ponuda na tržištu raznolika, čitajte deklaracije i budite sigurni da za svoju bebu koristite samo prirodna rešenja.

 

Pošto peškiri dobro upijaju vodu znači da će upiti i neke druge boje, pa ih perite odvojeno od obojene odeće.

 

Koliko peškira vam je potrebno za novorodjenče?

U prvim bebinim mesecima se preporučuje češće pranje peškira i bebine odeće, jer još nisu razvile imuni sistem. Stoga bi bilo dobro da imate 3- 5 peškira za bebe u skladu sa tim koliko često perete veš.

 

Liberina peškiri za bebe kao i ostali naši proizvod su najmekši i najlepši dodiri na koži vaše bebe. Podstaknuti vašim poverenjem, potrebama i idejama, stalno vam donosimo nove proizvode za bezbrižnije odrastanje vaše bebe, ali i za bezbrižnije roditeljstvo.


Nastavite na naplatu
Besplatna dostava za kupovinu preko 7000 dinara!