FAQ - sve što treba da znate o vrećama za spavanje za bebe

FAQ - sve što treba da znate o vrećama za spavanje za bebe

FAQ - sve što treba da znate o vrećama za spavanje za bebe

Ako ste trenutno usred opremanja sobe za svoje novorođenče, verovatno provodite mnogo vremena šetajući kroz robne kuće ili gledajući onlajn kataloge. Ako je to slučaj, nesumnjivo ste videli i nekoliko vreća za spavanje za bebe i možda se pitate kako da odaberete pravu posteljinu.

 

Većina prodavnica danas nudi posteljine u istom dezenu kao i ogradica za krevetić, zatim tu su i čaršav i ćebence, pa čak i usaglašena vreća za spavanje.


Iako su ćebe i čaršafi i dalje sigurni za upotrebu, postoji mali rizik da se bebe noću usled vrpoljenja prekriju preko glave, odnosno završe ispod pokrivača.

Ukoliko se odlučite za našu vreću za spavanje za vašu bebu, možda se dezen neće slagati sa ostatkom krevetića, ali ćete imati bezbrižne i mirne noći, a vaša beba će biti bezbedno ušuškana u najfiniji materijal.

Na našu adresu stižu razna pitanja, te smo odlučili da vam na jednom mestu sumiramo sve nedoumice koje roditelji obično imaju.

 

Po čemu se Liberina vreće za spavanje za bebe izdvajaju od drugih na tržištu?

 

Do konačnog dizajna naših Liberina vreća za spavanje došli smo kroz lično putovanje i primenu kod naše dece. Mislili smo na mnogo sitnih detalja koje umeju da poremete san. Pre svega materijal od kojeg su izrađene je nežan prema bebinoj koži (2 sloja pamuka), zatim sve etikete smo stavili sa spoljašnje strane kako ne bi grebale. Stavili smo zaštitu za rajsferšlus, ali ga takođe i produžili kako biste noću lakše menjali pelene.


U svakodnevnom kontaku smo sa roditeljima koji su nam ukazali poverenje i njihove povratne informacije možete i sami videti na našoj web ili instagram stranici.

 

Koji dezeni vreće za spavanje su dostupni?


Vreće za spavanje za bebe izrađujemo u raznim dezenima koje možete pogledati u našoj web prodavnici. Prilagođeni i dečacima i devojčicama. Jedan od komentara koje često dobijamo jeste da se dečica vrlo rado zagledaju u iste te dezene i poigravaju sa njima, što nam je izuzetno drago.

 

Kako da izaberem veličinu vreće za spavanje za bebu?


Pre svega treba da se odlučite za vreću za spavanje sa nogavicama ili bez. Za novorođenčad obično izbor pada na vreću za spavanje BEZ nogavica.

U ovom slučaju bitno je da znate da nikako ne smete da uzmete preveliku vreću i da dužina bebe treba da zauzme ¾ dužine vreće. Imamo ih u dve veličine: 70 cm i 90 cm.

Ukoliko se odlučite za vreću za spavanje sa nogavicama, njih pravimo za uzrast od 3 meseca do 10 godina, i poželjno je da dužina vreće odgovara visini vašeg deteta.

Za detaljniji pregled, pogledajte našu tabelu za određivanje veličine vreće za spavanje.

 

Kako odabrati debljinu vreće za spavanje za bebe?


Liberina vreće za spavanje za decu se prave za sva godišnja doba. I ovo pitanje je jedno od najčešćih. Zato smo kreirali tabelu koja će vam pomoći da odredite koja debljina vreće za spavanje je potrebna vašem detetu, kao i šta da obuče ispod same vreće, odnosno u njoj.


Najvažniji kriterijum je temperatura sobe u kojoj beba spava. Ne želite da joj bude pretoplo jer i u tom slučaju neće mirno spavati.

 

Koje su prednosti vreće za spavanje za bebe?

 

  • One će se pobrinuti da vaša beba boravi na konstantnoj temperaturi i da neće doći do pregrejavanja.
  • Vaša beba se u vreći za spavanje može okretati i pomerati nogice.
  • Jednostavne su za upotrebu i ako treba da hranite bebu usred noći, nećete morati da je vadite iz vreće za spavanje.
  • Nisu potrebni dodatni pokrivači i vaša beba se u njih neće zapetljati, kao što je često slučaj sa tradicionalnim pokrivačima i čaršafima.
  • Vreće za spavanje podstiču miran san i vaša beba će svoju vreću za spavanje povezati sa mirnim noćima, što znači da su odličan rekvizit i za putovanja.

 

Koliko vreća za spavanje mi je potrebno za dete?


Veće veličine vreće za spavanje mogu da posluže sigurno do godinu dana, ali ako baš želite da preduhitrite i neke nezgodne situacije koje su uglavnom dešavaju kod male dece i beba onda će vam dve vreće za spavanje u istom trenutku biti sasvim dovoljne.

 

Hoće li bebi bitno hladno po rukama i nogama u vreći za spavanje?


Vreće za spavanje za bebe imaju šire otvore oko rukica i nogica da bi vazduhu bilo dozvoljeno da cirkuliše i da se izbegne pregrevanje beba.


Šake i stopala kod male dece su često hladna tokom noći ali to ne znači nužno da je njima hladno, već je često uzrok tome loša cirkulacija kod male dece.

Optimalna temperatura u sobi za spavanje je 18 stepeni te budite oprezni pre dodavanja dodatne odeće. To što su bebama hladne šake i stopala vrlo verovatno ih neće probuditi ili izazvati neku nelagodu. Opet vas savetujemo da pogledate našu tabelu sa preporukama za odevanje dece tokom spavanja u vrećama.

 


Stvaranje savršenog okruženja za odlazak vaše bebe u zemlju snova može se činiti kao težak posao. Posebno ako je to prvo dete u kući. Jedini pravi savet je da uvek osluškujete potrebe deteta i učite i rastete zajedno. Možete se voditi našim savetima i komentarima drugih roditelja ali vi uvek znate šta je najbolje za vašu bebu.


Nastavite na naplatu
Besplatna dostava za kupovinu preko 7000 dinara!