Kako vreće za spavanje sa nogavicama pomažu deci da lepše spavaju?

Kako vreće za spavanje sa nogavicama pomažu deci da lepše spavaju?

Kako vreće za spavanje sa nogavicama pomažu deci da lepše spavaju?

Vreće za spavanje za decu se koriste širom sveta već nekoliko godina. U našoj zemlji i ne toliko dugo. A sebe bismo mogli da nazovemo začetnicima ovog trenda u Srbiji. Svakako, vreće za spavanje nisu nešto što su naše majke koristile.

 

Proizvodnja i izbor se šire sa godinama. Sada je u opticaju mnogo prelepih stilova i dizajna. Nekada su postojali samo otvori za glavu i ruke, a u osnovi je bilo ćebe. Danas postoje i dizajni sa otvorom za nogice jer su otkriveni dodatni benefiti.

Vreće za spavanje za decu su dizajnirane tako da zamene tradicionalnu ćebad i prekrivače. Stoga je jedina potrebna posteljina u dečijem krevetiću donji prekrivač.


Zašto da koristimo vreću za spavanje sa nogavicama?


Vreća za spavanje sa nogavicama ima dosta prednosti:

  • Vaša beba neće bacati prekrivač sa sebe, niti se zapetljavati u isti, kao što je to slučaj sa tradicionalnim ćebadima i čaršavima. Nogice su joj slobodne.
  • Možete biti sigurni da vaša beba lepo spava, da je na toplom i na konstantnoj temperaturi tokom noći. Nema više skidanja pokrivača te budjenja sa hladnim rukicama i nogicama u sred noći. Vrećom za spavanje se održava konstantna temperatura celog tela, a otkrivene nogice služe kao regulator te toplote.
  • Bez mogućnosti da beba sama sebi prekrije lice ćebetom usred noći zbog prevrtanja, vi ćete biti mirniji, a beba će lako disati.
  • Tokom noćnih podoja, ne morate da vadite bebu iz vreće za spavanje. Produženi rajsferšlus omogućava lako presvlačenje pelene i brz povratak u miran san. 

 

Kada da počnemo sa korišćenjem vreće za spavanje?

 

Idealno vreme da počnete da koristite dečiju vreću za spavanje je oko 6. nedelje. Sve zavisi od veličine bebe. Imajte na umu da je svaka beba različita. Glava deteta ne bi trebala da prođe lagano kroz otvor za vrat kada je vreća zakopčana.


Za nekog ko rodi bebu od 5kg, verovatno bi odmah, od rođenja, mogli da uvedu spavanje u vreći.

Šalu na stranu, pripremili smo vam i mali vodič da vam olakšamo - Kako odrediti veličinu vreće.


Da li da koristim i ćebe sa vrećom za spavanje sa nogavicama?


Često nam postavljaju pitanje da li da se koristi i ćebe sa vrećom za spavanje sa nogavicama. Odgovor je - NE. Ne biste smeli da koristite još neki pokrivač sa vrećom za spavanje. Pretpostavljamo da pitanje sledi iz toga što su detetu nogice otkrivene.

Vreće za spavanje za decu su dizajnirane tako da se koriste same i bez ikakvog dodatnog pokrivača, tako da se vaša beba ne pregreje. Savetujemo vam za dodatnu toplinu da svoju bebu obučete u lagani bodić ili pidžamicu ispod same vreće, u zavisnosti od temperature sobe u kojoj spava. I za ovu situaciju smo vam pripremili mali vodič - Kako izabrati debljinu vreće.

Vreće za spavanje sa nogavicama su dizajnirane sa otvorima za ručice i nogice kako bi vazduh mogao da cirkuliše, i da se vaša beba ne pregreje.

Bebine ručice su često hladne tokom noći, ali to ne znači nužno da joj je i hladno ili da joj treba dodatni sloj odeće. Cirkulacija beba još uvek ne funkcioniše pravilno, a to znači da im ruke i stopala mogu biti hladni. Malo je verovatno da će ih ovo probuditi ili izazvati bilo kakvu nevolju. Za bebe može biti opasno da se pregreju, zato budite oprezni pre dodavanja dodatne odeće.

 

Da li bebe lepše spavaju na nižim temperaturama?


Bez dvoumljena odgovor na ovo pitanje je DA. Bebe ne samo da lepše spavaju na nižim temperaturama nego i duže.

Čuli ste priče o mamama iz Skandinavije koje svoje bebe redovno ostavljaju na svežem vazduhu da odremaju. Bebama prija svež vazduh. Da ne idemo toliko u ekstreme ali i sami znate kako bebe lepše spavaju posle duge vožnje u kolicima na svežem vazduhu. Hladniji vazduh čisti njihove disajne puteve i pomaže njihovom imunitetu.

Spavanje u sobi i na otvorenom se ipak razlikuje pa dovoljno obucite svoje dete jer kao što smo rekli, bebe još uvek ne mogu da kontrolišu toplotu svog tela niti da vam se požale ako im nešto ne prija.

Ali ne morate da verujete nama, poslušajte naše zadovoljne kupce:
„Uzeli smo Liberinu vreću za spavanje. Malo je reći da smo oduševljeni. Nikad lepše nije spavala a ni ja ne brinem da li joj je hladno.”


Nastavite na naplatu
Besplatna dostava za kupovinu preko 7000 dinara!