Letnje ili zimske vreće za spavanje za decu?

Letnje ili zimske vreće za spavanje za decu?

Letnje ili zimske vreće za spavanje za decu?

Kada jesen stupi, roditelji intenzivnije razmišljaju o zimskoj vreći za spavanje, koja će vašoj bebi ili detetu obezbediti toplotu tokom hladnih noći. Ako vašoj bebi nije dovoljno toplo, biće joj teško da se umiri i odmori tokom noći, a vi ćete mnogo češće ustajati iz svog toplog kreveta. Buđenje usled hladnoće je još jedan razlog zbog kojeg se mnoge bebe bude oko 4 ili 5 ujutro, jer je ovo često najhladniji deo noći.

 

Da li mi zaista treba zimska vreća za spavanje?


Prvo pogledajte koliko je zaista hladno u sobi u kojoj spava vaša beba. Ako se temperatura redovno spušta ispod 18 stepeni, definitivno vam treba zimska vreća za spavanje ili će se beba verovatno češće buditi jer joj je hladno.

Iz naše ponude, to bi bile punjene vreće za spavanje sa dugim rukavima, izrađene od dva sloja pamuka, izmedju kojih je punjenje. Rukavi mogu biti od jednog ili dva sloja pamuka. A ispod vreće je potrebno da beba ima dodatno obučenu „pidžamicu” koja se sastoji od bodića kratkih rukava i donjeg dela sa nogavicama.

Druga opcija bi bila - punjena vreća za spavanje bez rukava, napravljena od dva sloja pamuka, izmedju kojih je antialergijsko punjenje. Kod ove vreće samo se pobrinite da detetu obučete bodić dugih rukava kao i gornji deo pidžame dugih rukava.

Ovako obučenoj bebici sigurno neće biti hladno, a za vas to znači da ne morate paliti dodatno grejanje noću, što štedi bogatstvo!

Ako ste i dalje u nedoumici oko noćne temperature u sobi u kojoj spava vaša beba, razmislite o vlastitoj posteljini - šta imate obučeno, čime se pokrivate, kako izgledaju vaše noći (da li se budite jer vam je hladno). Poznato vam je da bebe nemaju baš dobru cirkulaciju tako da je njima za nijansu hladnije nego nama.

 

Da li postoji laganija opcija vreće za spavanje za jesenje i prolećne noći?


Naravno. Na sve smo mislili, pa i na te, ne tako hladne noći. Tokom ovih prohladnih jesenjih i prolećnih noći, takodje je bitno da odredite koja je temperatura sobe u kojoj beba spava i koliko ona varira tokom noći.

Naša preporuka bi bile dvoslojne vreće za spavanje, sa ili bez rukava. Napravljene su od dva sloja pamučnog materijala, dok su rukavi od jednog sloja pamuka. Uz ovu vreću za spavanje detetu je potrebnu obući donji deo pidžamice sa nogavicama, i bodić u slučaju da birate vreću sa rukavima, odnosno gornji deo pidžamice sa dugim rukavima ukoliko birate vreću bez rukava.

Temperatura sobe u ovom slučaju je obično izmedju 22-24 stepena.

 

Da li je i tokom letnjih noći potrebna vreća za spavanje za decu?


Naš odgovor je - DA. Opet se pozivamo na činjenicu da bebe nemaju dobru cirkulaciju i ukoliko osigurate da joj je dovoljno toplo u predelu trupa, onda ste joj osigurali mirne noći. Taj deo tela je najbitniji. Tokom spavanja i prevrtanja, bebama često trup završi otkriven, a vi ih ujutru ili tokom noći nadjete dosta hladne. To može da im uznemiri san.

Naša jednoslojna vreća za spavanje bez rukava je idealna za temperature iznad 25 stepeni. Napravljena je od samo jednog sloja pamuka. U tom slučaju, bebi je potebno obući samo pelenu i bodić kratkih rukava, ili ako je dete već izašlo iz pelena onda neki lagani šorcić.

Naravno, ukoliko dodje do ekstremnih porasta temperatura, od 30-35 stepeni u sobi u kojoj dete spava, kako zna ponekad da se desi tokom letnjih noći - raskomotite dete, osigurajte da mu je trup pokriven i ušuškan, ali i da ima dosta načina da se hladi. Ruke i glava su glavni načini na koji bebe oslobadjaju toplotu kako bi se izbeglo pregrevanje.

 


Preporučujemo upotrebu vreća za spavanje tokom cele godine, čak i tokom vrućih dana i noći leta. Vreće za spavanje koje se koriste bez dodatne posteljine pomažu vam da beba ili već malo odraslo dete spavaju sigurno i da tokom cele noći održavaju ugodnu temperaturu.

Vreće za spavanje takođe su vrlo snažna asocijacija na spavanje, podsećajući vaše dete da je vreme za spavanje bez obzira gde se nalazilo. Ovo je vrlo korisno kada ste na odmoru. Sve gore navedene informacije i preporuke možete pronaći u tabeli na našoj stranici - Kako izabrati debljinu vreće za spavanje za decu.


Nastavite na naplatu
Besplatna dostava za kupovinu preko 7000 dinara!